NSHK-frokost: Vekst og digitalisering i nordisk reiseliv

Laster kart ....

Dato
11/05/2017
08:00 - 10:00

Sted
Clarion Collection Hotel Gabelshus

Kategori


NSHK frokostmøte: Vekst og digitalisering i nordisk reiseliv

Norsk-svensk handelskammer i Oslo inviterer i samarbeid med NHO Reiseliv, Visita og Nordic Choice Hotels til frokostmøte om vekst og digitalisering i nordisk reiseliv torsdag 11. mai klokken 08:00 – 10:00.

Norsk reiselivsnæring har opplevd stor vekst de siste årene. I 2016 var oppgangen i antall gjestedøgn på landsbasis 11 prosent, ifølge SSB. Størst var veksten i Troms hvor en sterk økning i gjester fra USA, Asia og Sør-Europa, men også flere briter og tyskere kom for å oppleve blant annet nordlyset, Hurtigruten og vinteropplevelser uten ski.

Beregning for 2015 viser at den norske reiselivsnæringen utgjør ca 158 000 årsverk og har en samlet verdiskaping på 111 milliarder. 17. mars i år kom en ny stortingsmelding om reiseliv, «Opplev Norge – unikt og eventyrlig», les hele stortingsmeldingen her.

De siste årene har reiselivsnæringen i Sverige vokst med mer enn ti prosent, målt i antall overnattinger. Eksportverdien av turismen i Sverige ble i 2015 anslått til over 110 milliarder, noe som er mer enn dobbelt så mye som den svenske jern- og ståleksporten. Samme år var 165 400 personer ansatt i reiselivsnæringen i Sverige. En økning på 5,8 prosent sammenlignet med året før.

Sveriges Innovation- och Näringsminister Mikael Damberg peker på at mange aktører i den svenske reiselivsnæringen er små bedrifter og at mye av virksomheten er sesongavhengig. Digitalisering og kompetanseheving er derfor to sentrale områder for å styrke reiselivsnæringen både som eksportnæring og som skaper av nye arbeidsplasser, ifølge Damberg.

Hvordan utnytter bransjen digitaliseringens kraft og hvordan jobber Sverige og Norge sammen for å heve sin kompetanse? Hva er våre lands konkurransefortrinn? Kan vi gjøre ytterligere fellesinnsatser for å fremstå som en attraktiv region?

Velkommen til et spennende frokostmøte om vekst og digitalisering i reiselivsbransjen!

 

Møtets innledere:

Eva Östling – Verkställande direktör – Visita

Eva Östling leder Visita, bransje- og arbeidsgiverorganisasjonen for den svenske besøksnæringen. Hun er samtidig styremedlem i Visit Sweden og nestleder i styret til Svensk Turism.

Under høsten 2016 ble Östling tildelt den nye prisen «Årets personlighet i hotellbransjen». Under prisutdelingen omtalte Östling den svenske reiselivsnæringen som en jobbmotor. Dette fordi den svenske reiselivsnæringen siden 2007 har stått for hver femte nye arbeidsplass i Sverige.

 

 


Kristin Krohn Devold – 
Administrerende direktør – NHO Reiseliv

Kristin Krohn Devold har vært administrerende direktør i NHO Reiseliv siden 2013 og er styremedlem i Norsk-svensk handelskammer. Hun kom fra stillingen som generalsekretær i Den Norske Turistforening. Krohn Devold var forsvarsminister i Kjell Magne Bondeviks regjering 2001–2005 for partiet Høyre.

NHO Reiseliv er nærings- og arbeidsgiverorganisasjonen for hele det norske reiselivet og er tilknyttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), som er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge.

 

 

Bjørn Arild Wisth – Deputy CEO – Nordic Choice Hotels

Bjørn Arild Wisth er viseadministrerende direktør i Nordic Choice Hotels. Wisth er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo og University of Wales. Han har mange års erfaring med rådgivning innen forretningsutvikling, strategi og ledelse for norske og internasjonale selskaper.

I høst inspirerte Wisth deltakerne i Norsk-svensk handelskammers Talentnettverk da de var samlet for gruppearbeid i Oslo.

 

 

 

Vertskap for møtet er vårt gullmedlem Nordic Choice Hotels som er et av Nordens største hotellkonsern med 184 hoteller og 13 000 medarbeidere i Skandinavia og Baltikum. Les mer om hotellkjeden her.

 

Moderator

Thomas Johansson – landschef – Visit Sweden Norge

Visit Sweden skaper i samarbeid med partnere et attraktivt bilde av Sverige internasjonalt for å tiltrekke Sverige turister og skape forretningsmuligheter for svensk industri. Visit Sweden er det ledende kommunikasjonsselskapet for internasjonal markedsføring av Sverige og Thomas Johansson leder deres arbeid i Norge.

Johansson vil fungere som moderator under frokostmøtet.


Under frokostmøtet får du lett servering og kaffe. Det vil bli tid til en åpen diskusjon mellom innledere og publikum samt tid til mingel. Meld deg på til en inspirerende morgen!

 

 

Meld deg på

Påmeldingen er stengt for dette arrangementet