NSHK-frokost: Tradisjonell industri blir grønn

Laster kart ....

Dato
25/08/2017
08:00 - 10:00

Sted
Den svenske ambassadørens residens

KategoriHvordan kan norsk og svensk tradisjonell industri bli grønn? Marte de Picciotto fra DNV GL og Jonas Karlsson fra SSAB representerer globale spydspisser innenfor offshore vindkraft og miljøvennlig stålproduksjon. Norge og Sverige er begge knyttet EUs klimamål om å redusere skadelige utslipp med 40 prosent innen 2030, sammenliknet med 1990-nivåer.

Hvordan er stålproduksjonens fremtid i et grønt Norden? Kan offshore vindkraft bli det norske industrieventyret mange spådde for flere år siden? Velkommen til høstens første frokostmøte i regi Norsk-svensk handelskammer i Oslo! 


Marte Riiber de Picciotto – Marte har siden 2013 vært DNV GLs leder for Renewables Advisory i Skandinavia og Baltikum med ansvar for å gi fornybar energi rådgivende til kunder som opererer i denne regionen. Tidligere har hun jobbet som teknisk konsulent innen fornybar energi i DNV GL med særlig fokus på land og offshore vind. Hun har ledet en rekke prosjekter mot investorer og prosjektutviklere. Før DNV GL, jobbet hun totalt 5 år i Schlumberger og PGS og har med det teknisk erfaring innen brønnkonstruksjon og brønnintervensjon i olje- og gassindustrien. Marte har en MSc i marin teknologi fra NTNU (1996) og en MBA fra IESE, University of Navarra (2003).


Foto: sn.se

 

Jonas Karlsson er miljøsjef i SSAB. For Karlsson og SSAB er bærekraft en integrert del av virksomheten og kjernen i deres visjon. SSAB mener at det å drive virksomheten på en bærekraftig måte øker sjansene for å levere sterke økonomiske og driftsresultater.

SSAB er et høyspesialisert globalt stålselskap med en stolt historie som strekker seg tilbake til Domnarvets Jernverk i 1878. SSAB produksjonsanlegg i Sverige, Finland og USA har en årlig produksjonskapasitet på 8,8 millioner tonn stål i dag og ansetter ca. 15 000 mennesker.

Bedriften er en ledende produsent på verdensmarkedet for høyfast stål (AHSS) og herdet stål (Q-T) stålplate og plate, rørformede produkter og designløsninger innen byggebransjen. SSABs stål og tjenester bidrar til redusert vekt av sluttproduktet og øker samtidig produktets styrke og holdbarhet.


Vi er stolte over å ha med DNV GL og SSAB som medlemmer av Norsk-svensk handelskammer!

Meld deg på

Påmeldingen er stengt for dette arrangementet